Maxime van Dijk wint 6e editie

Maxime van Dijk wint zesde Felix Accountants Dressuur Cup


IJsselmuiden 18 december 2017

Zaterdag 16 december vond de spannende finale van de Felix Accountants Dressuur Cup 2017 plaats in Genemuiden. In twee selectiewedstrijden voorafgaand konden ponycombinaties uit het hele land zich plaatsen voor deze geweldige avond met internationale allure. De voorgaande jaren ging de cup naar een combinatie in het Z2, maar dit jaar mocht een L2-amazone de cup mee naar huis nemen. Maxime van Dijk noteerde met Coelenhage's Parco een monsterscore van 73,58%, de hoogste score van de hele avond.

door Denise Dekens


Daarmee werd Maxime van Dijk (16) niet alleen finalewinnaar van het L2, maar won ze dus ook de overall prijs. "In de eerste selectiewedstrijd was ik zevende en in de tweede wedstrijd was ik tweede. Ik had dan ook nooit verwacht dat ik hier de finale zou kunnen winnen, laat staan om overall kampioen te worden. Toen de uitslag kwam kon ik het echt niet geloven", vertelt de jonge amazone enthousiast.

Ziek
"Ik was vrijdag ziek en tijdens de wedstrijd voelde ik me nog steeds grieperig. Ik dacht ik ga maar gewoon lekker rijden en mijn best doen en dat is dus goed gelukt. Hij ging ook eigenlijk wel beter dan in de selecties. De juryleden waren ook heel enthousiast over hem. Hij is pas vier jaar en we hebben hem nu anderhalf jaar. Hij was zadelmak, maar kon verder nog niks. Ik heb hem zelf alles geleerd, dus dat maakt het extra leuk." Coelenhage's Parco is niet de enige pony die Maxime rijdt. "Ik rij Beukenoord's Baqbeau in het Z1 en ook Brummerhoeve's Paladin start ik Z1. Ik ben nu 16 dus internationaal starten bij de pony's zit er voor mij helaas niet meer in. We hebben een jong paard gekocht. Daarmee wil ik me straks wel graag op de junioren richten. Mijn grote droom is om dan wel internationaal te starten."


Mooie prijzen
Over de Felix Accountants Dressuur Cup vertelt ze verder: "Ik heb al alle jaren meegedaan met de Felix Accountants Dressuur Cup. Het zijn hele leuke wedstrijden om te rijden. De sfeer is super en de aankleding is heel mooi. Verder zijn er super mooie prijzen te winnen. Ik heb steeds geprobeerd om de finale te bereiken, maar dat ik nu ook echt gewonnen heb is heel onwerkelijk. Volgend jaar hoop ik zeker weer mee te doen!" besluit ze gedreven.

Overige winnaars

Lili van den Hoogen en Martinez Candyman werden rubriekswinnaars van het Z2. In het Z1 was deze eer voor Imme Schragen en Starlight. Julia Willemsen en Dior waren de besten in het M2. In het M1 stond Liz Bouman met Westerhuis Zorro op kop. Anna Schuttert en Mr. Blue Sky wonnen het L1 en in de B noteerde Sarah Willemsen en Henshof Fernando de hoogste score.

Zesde editie
Dit jaar was alweer de zesde editie van de Felix Accountants Dressuur Cup. Een cyclus van selectiewedstrijden wordt gevolgd door een spannende finale, waarin heel veel prijzen te winnen zijn. Het
is een geweldig podium voor jonge ponyruiters in alle klassen met pony's van klein tot groot. Nieuw dit jaar was de 'Coby van Baalen stijlprijs' die in de selectiewedstrijden op ieder niveau uitgereikt werd aan de combinatie die de proef het meest harmonieus toonde met de vriendelijkste rijstijl.

Felix Accountants Dressuur Cup

De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van verschillende rijverenigingen en wordt, naast heel veel andere bedrijven, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. Het doel van de Felix Accountants Dressuur Cup is om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio, maar deelname is open voor combinaties uit het hele land. Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixdressuurcupFinale Felix Accountants Dressuur Cup 2017