Jolien Felix net zo fanatiek als zussen

Jolien Felix net zo fanatiek als haar zussen

IJsselmuiden 27 november 2017

NUNSPEET- Afgelopen weekend was alweer de tweede en laatste selectiewedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup. Dit keer was de wedstrijd in Nunspeet. Net als de eerste wedstrijd, vorige week in Genemuiden, was ook nu het niveau van de verschillende combinaties in alle klasses weer heel hoog. Jolien Felix was ook dit keer weer oppermachtig in het L2-ABC met Carmana's Edelboy.

door Denise Dekens

De elfjarige amazone is al uiterst succesvol in de sport en wint de ene prijs en kampioenstitel na de andere, met verschillende pony's. Als dochter van initiatiefnemer Jos Felix nam ze ieder jaar deel aan de Felix Accountants Dressuur Cup, die dit jaar haar zesde jaargang beleeft. "Ik vind het een hele leuke wedstrijd om te rijden, omdat je meerdere selecties hebt en daarnaast een finale. Natuurlijk is het ook heel leuk dat er zoveel mooie prijzen te winnen zijn", vertelt ze. "Het ging nu ook weer heel goed, net zo fijn als vorige week.”

Jolien rijdt naast Edelboy nog een talentvolle vijfjarige D-pony. Haar oudste zus Annelotte nam vorig jaar, omdat ze de leeftijd van zestien had bereikt, afscheid van de internationale ponydressuursport en heeft een succesvolle overstap gemaakt naar de paarden bij de junioren. Haar pony Golden Challenge werd overgedragen aan de nu veertienjarige Else Felix, die ook al mooie resultaten boekt op het hoogste niveau. "Mijn grote droom is ook om Z2 te rijden en dan internationaal te starten. Ik rij meestal samen met mijn zussen en ik leer veel van ze. Ik wil heel graag net zo goed worden, of beter", lacht Jolien. Het jongste zusje, Marloes Felix, zette ook een fraaie prestatie neer in Nunspeet door het L1-ABC te winnen met Spetter van de Laarbeek met 196,5.

Topscore Lilli van den Hoogen

Lilli van den Hoogen en Martinez Candyman waren met 70,85% de aftgetekende winnaars van het Z2-DE. In het Z1-DE was het oranje lint voor Teddie Velthuis en Brownie met 234 punten. Vorige week in Genemuiden gaf Rianne Ubbels al een mooi visitekaartje af in het M2-DE met haar twee pony's en ook in Nunspeet haalde ze weer goede klasseringen. Met KMK's First Hummer werd ze eerste met 205 en met Beukenoord's Bizar tweede met 199 punten. De 'Coby van Baalen stijlprijs', voor de amazone met de mooiste houding en zit en het meest harmonieuze beeld, ging hier naar Eline Berkhof. In de klasse M1-DE was de zege, net als vorige week, voor Liz Bouman. Met Westerhuis Zorro noteerde ze 204,5 punten. De 'Coby van Baalen stijlprijs' mocht ze ook in ontvangst nemen. Ook in het L ging de stijlprijs naar de amazone die tevens het L2-DE won en wel naar Mila Schaafsma. Met Topsvoorter Monopoly noteerde ze 216. Het L1-DE kwam op naam van Briet Breman en Coco met 206. Daphne Visser won zowel de stijlprijs in de klasse B als de rubriek B-DE door met Orchid's Chateau 204 te behalen. Sarah Willemsen was, net als vorige week, oppermachtig in het B-ABC. Dit keer won ze met Henshof Fernando met 190,5.

Zesde editie

De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van verschillende rijverenigingen en wordt, naast veel andere sponsoren, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. Dit jaar is al weer de zesde editie van dit prachtige initiatief voor pony dressuurcombinaties en net als bij de voorgaande edities hebben de ponyruiters ook dit jaar weer massaal ingeschreven vanuit het hele land. Nieuw dit jaar was de 'Coby van Baalen stijlprijs' die in iedere klasse uitgereikt werd aan de ruiter of amazone met de mooiste houding en zit en met het meest harmonieuze beeld in de proef.

De Felix Accountants Dressuur Cup bestaat uit twee wedstrijden gevolgd door een finale op 16 december, die gejureerd wordt door (inter)nationale dressuurjuryleden. In de finale komt per rubriek een winnaar naar voren. De combinatie met de hoogste score over alle rubrieken mag zich de overall winnaar van de Felix Accountants Dressuur Cup 2017 noemen. Voor alle winnaars zijn heel veel prachtige prijzen te winnen. Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup en de finalisten kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixdressuurcup.