Finale Felix Accountants Dressuur Cup met internationale allure

GENEMUIDEN - Woensdagavond 28 december vond de spannende finale van de Felix Accountants Dressuur Cup 2016 plaats in Genemuiden. In drie selectiewedstrijden voorafgaand konden ponycombinaties uit het hele land zich plaatsen voor de geweldige avond met internationale allure. Vorig jaar werd Marten Luiten de overall winnaar, dit jaar moest hij nipt Kimberly Pap voor laten gaan. De Felix Accountants Dressuur Cup vierde dit jaar haar eerste lustrum met alweer de vijfde editie.

Kimberly Pap is een zeer gedreven amazone. Met twee jonge pony's heeft ze zich in no time naar een hoog niveau gereden. In Genemuiden werd ze met de vijfjarige Pippin's Playboy AT (v. Molenhorn's Lucky Boy) rubriekswinnaar in de klasse M2 met een score van 70,42%. Dit was tevens de hoogste score van de avond waardoor ze ook overall winnaar van de Felix Accountants Dressuur Cup van 2016 werd en overladen met prijzen huiswaarts keerde.


Niveau hoog
"Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Playboy gaat heel goed en ik kan hele mooie en foutloze proeven met hem rijden, maar het niveau lag erg hoog in alle rubrieken. Er is heel veel concurrentie en dat is ook één van de leuke dingen om deze wedstrijden van de Felix Accountants Dressuur Cup te rijden. Dat ik nu gewonnen heb maakt het nog specialer", vertelt Kimberly Pap blij. "De selectiewedstrijden waren al super georganiseerd, maar de finale was helemaal speciaal. Vooral de prijsuitreiking was heel bijzonder. Het was al donker en in de hal gingen allemaal kerstlichtjes aan. Echt heel sfeervol en super mooi. Ik heb ook ontzettend veel prijzen gewonnen, zoals een les van Lotje Schoots, een les bij Dressuurstal van Baalen, waardebonnen, een mooie ketting, geld, twee dekens, een sjerp, bloemen, echt heel veel! Een geweldige afsluiter van het jaar."

A-kader
Met haar andere pony Pippins Pride AT zat Pap in het A-kader bij de pony's, maar aangezien ze dit jaar zestien is geworden, mag ze niet meer internationaal van start gaan. "Pippin staat te koop, maar met Playboy rij ik nog wel even door. Ik wil met Playboy graag de regiokampioenschappen van Gelderland in het Z1 rijden en daarna hoop ik dat we naar het NK indoor mogen. Ik zou hem ook nog graag in het Z2 willen starten en daarna zal hij wel verkocht worden. We zijn al heel hard op zoek naar een paard voor mij, zodat ik weer verder kan", vertelt Pap enthousiast over haar verdere planning.

Marten Luiten
A-kaderlid Marten Luiten werd vorig jaar nog overall winnaar van de Felix Accountants Dressuur Cup. Dit jaar eindigde hij als tweede. Met Goldwinhoeve's Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) werd hij rubriekswinnaar in het Z2 met 69,81%.

Met een score van 69,55% was de zege in het Z1 voor Senna Evers en Majos Cannon (v. Marchi). De combinatie werd hiermee overall derde.

Annelotte Felix sloot haar ponytijd in Genemuiden succesvol af met Golden Challenge (v. FS Golden Moonlight) met een score van 69,23% in het Z2 en werd hiermee overall vierde.

Plaats vijf ging naar de rubriekswinnaar in de klasse B; David Derksen en Emmelwerth's Queen of Snow (v. Power and Paint) met 68,92%.

Rubriekswinnaar in het M1 was Emma Sloof. Met Speyksbosch Dickens noteerde ze een score van 67,50%.

De hoogste score in het L2 was voor Lisanne Kanis. Met Leuns Veld's Yrian (v. Bowe) reed ze 67,92% bij elkaar.

Team Challenge
Nieuw dit jaar was de Team Challenge, waarin teams gevormd door drie combinaties punten konden verzamelen op de verschillende wedstrijden. De zege ging uiteindelijk naar het team bestaande uit Marten Luiten, Shana Baars en Anne Sophie Huisman.

Lustrum
Dit jaar was alweer de vijfde editie van de Felix Accountants Dressuur Cup. Een cyclus van drie selectiewedstrijden wordt gevolgd door een spannende finale, waarin heel veel prijzen te winnen zijn. Het is een geweldig podium voor jonge ponyruiters in alle klassen met pony's van klein tot groot. De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van drie verschillende rijverenigingen en wordt, naast heel veel andere bedrijven, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. Het doel van de Felix Accountants Dressuur Cup is om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio, maar deelname is open voor combinaties uit het hele land. Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixdressuurcup.