Shanna Baars pakte zege Z2 in laatste selectiewedstrijd Felix Accountants Dressuur Cup

EMMELOORD - Afgelopen vrijdag en zaterdag was al weer de laatste van drie selectiewedstrijden van de prestigieuze Felix Accountants Dressuur Cup voor pony dressuurcombinaties uit het hele land. Dit keer was Emmeloord het toneel en ook nu was de sportieve strijd weer hoog, net als het getoonde niveau in alle klassen. Het Z2 kwam dit keer op naam van Shanna Baars en La Luna, die als enige combinatie boven de 70% scoorden in deze rubriek.

De bijna veertienjarige Shanna Baars blikt enthousiast terug op haar proef in Emmeloord, waarmee ze 70,64% noteerden. “Ik ben heel erg blij met de proef. Voor mijn gevoel ging het heel netjes. Ik kreeg onder andere hoge punten voor mijn houding. Dat is iets waar ik heel hard aan gewerkt heb met mijn instructrice Coby van Baalen, bij wie ik nu een paar maanden train”, vertelt ze blij. "Ik heb ook aan de andere selectiewedstrijden mee gedaan en hoop dat ik van start mag in de finale. Ik vind de Felix Accountants Dressuur Cup  ontzettend leuk om mee te rijden. Er is heel veel sfeer op de wedstrijden en er is meer concurrentie dan de normale plaatselijke wedstrijden. Het is heel leuk dat er ook een competitie met een finale van gemaakt wordt", voegt ze enthousiast toe.

EK-ambitie
Shanna Baars heeft een aantal maanden geleden de EK-pony Wonderful Girl van Daphne van Peperstraten gekocht, nadat Van Peperstraten de leeftijd van zestien jaar bereikte en doorging naar de junioren. Ze heeft grote plannen met de succesvolle vos. “Ik moest in het begin heel erg aan haar wennen, omdat ze veel groter draaft dan La Luna. We zijn nu meer aan elkaar gewend en we gaan proberen om in februari een oefendressuurwedstrijd te rijden. Als dat goed gaat nemen we daarna grotere wedstrijden mee. Ik wil heel graag een keer een EK rijden en ‘Wondi’ heeft daar natuurlijk de kwaliteiten voor.”

 Junioren
Annelotte Felix bezette met de palomino Golden Challenge de tweede plaats in het Z2 in Emmeloord met 68,59%. Zij heeft onlangs Amos de la Fazenda (v. Flemmingh) onder het zadel gekregen, die met Mara de Vries hoge ogen gooide in de Lichte Tour. Ook zij wordt begeleid door Dressuurstal van Baalen en zal in het komende jaar de overstap naar de junioren maken. Tessa Huisman en Beukenoord’s Niveau eindigden als derde met een score van 68,46%.

Hoge scores
In het Z1 was de zege voor Lauret Brinkman. Met FS Top Hero noteerde ze 72,65%. Nienke Wulff volgde met Yellow Boy met 70,29%. Plaats drie was hier voor Senne Evers. Zij reed Majos Cannon naar 67,21%.

Nienke Wulff won het M2-CDE met Don Diablo met maar liefst 218,5 punten. Met 211 punten werden Imme Schraag en Starlight tweede.

In het M1-CDE presteerde Emma Sloof weer zeer sterk. Ze won de rubriek met Speyksbosch Dickens met 198,5 punten. Mirthe Bakker en Sultan werden tweede met 192,5 punten.

Yasmin Westerink was met een score van 219,5 oppermachtig in het L2-CDE met Campsterhoeven's Leonardo. Met twee punten minder volgde Maxine van Dijke en Beukenoord's Baquebau op de tweede plaats.
Inge Oelen noteerde de hoogste score in het L1-CDE. Met Hanzehof's Dylan behaalde ze 211,5. Roos Hansman volgde met Panfu met 202 punten. Plaats drie was hier voor Carolien Altena, die met Komeet 200,5 punten noteerde.

In het L1-AB was Anique Frans oppermachtig. Met Komeet noteerde ze 209,5 punten. Jolien Felix bezette zowel de tweede als de derde plaats. Met Floortje werd ze tweede met 206 en met Carmana's Edelboy volgde ze met 198 punten.

Ook in de laagste klasse werden hoge scores genoteerd. In de B-CDE was met 204,5 punten de eerste plaats voor Lindy Compagne en Koetsiershoeve's Electra. Rozemarijn Koning werd met KCT's Merel tweede met 199 punten. Met 193 punten was de derde plaats voor Maxime van Dijk en Coelenhage's Parco.

Marloes Felix en Spetter wonnen de B-AB met 190 punten. Sophie Riezebos werd met Beukenhof's Petra tweede met 187,5 punten.

Finale
Na de drie selectiewedstrijden die reeds zijn verreden, vindt op 28 december de spannende finale van de Felix Accountants Dressuur Cup plaats in Genemuiden, met (inter)nationale juryleden. Deze week wordt bekend gemaakt welke combinatie van start mogen in deze finale. Per rubriek zal een winnaar naar voren komen en de rubriekswinnaar met de hoogste score wordt ook nog eens overall kampioen van de Felix Accountants Dressuur Cup 2016. Er zijn veel prachtige extra prijzen te winnen, zoals onder andere mooie geldprijzen en lessen van internationale top dressuuramazones Lotje Schoots, Coby van Baalen en Marlies van Baalen. U bent natuurlijk van harte welkom om te komen kijken. De entree is gratis.Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixdressuurcup