Niveau hoog op eerste lustrum Felix Accountants Dressuur Cup

GENEMUIDEN - Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de eerste wedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup 2016 plaats. In Genemuiden streden vele talentvolle ponyruiters vanuit het hele land om de fantastische prijzen en om selectiepunten voor de finale, die op 28 december 2016 ook weer zal plaatsvinden in Genemuiden. Het niveau was hoog en de sfeer geweldig tijdens de eerste wedstrijd van het vijfjarig bestaan van dit geweldige platform voor pony dressuurcombinaties.

De Felix Accountants Dressuur Cup beleeft dit jaar alweer haar vijfde editie. Ponyruiters in alle klassen met pony's van klein tot groot weten de cyclus van drie wedstrijden, gevolgd door een spannende finale, goed te vinden. Ook dit jaar is er weer massaal ingeschreven vanuit het hele land voor dit geweldige initiatief, welke ondersteund wordt door drie rijverenigingen, vele sponsoren en hoofdsponsor Felix Accountants en Belastingadviseurs. Deelnemers strijden niet alleen drie wedstrijden lang om geweldige prijzen, zij kunnen zich daarnaast ook plaatsen voor de finale op 28 december 2016. Rubriekswinnaars in de finale worden dan nog eens extra overladen met prachtige prijzen en de winnaar wint een les van Coby of Marlies van Baalen.

Deelname EK
Rianne Kooistra won de finales van de eerste drie edities. Marten Luiten deed vorig jaar voor het eerst mee met Goldwin Hoeve's Movies Star en wist uiteindelijk de overall titel in de finale in de wacht te slepen. Daarna ging alles in een stroomversnelling voor de talentvolle combinatie. Inmiddels maken ze al geruime tijd deel uit van het A-kader van de dressuurpony's en vormden ze deze zomer de reservecombinatie op het EK. Ook in deze editie van de Felix Accountants Dressuur Cup is Luiten weer van de partij.

Vrijdagavond begon de eerste wedstrijd van dit jaar in Genemuiden met een grote groep ponyruiters in het Z2-categorie D. Deze wedstrijd gold als kadervormingswedstrijd, waarin er punten gescoord kunnen worden om uiteindelijk in het B-kader of zelfs in het A-kader te komen. Marten Luiten en Movie Star wonnen de rubriek met grote voorsprong met een geweldige A-kaderscore van 73%.

"Ik ben er heel blij mee. De laatste tijd hebben we hard getraind om Movie Star nog scherper te houden in de ring en dat lukte nu goed. Daardoor kon ik er heel fijn aan blijven rijden", reageert de vijftienjarige ruiter blij na afloop. 

"Ik doe ook aan de andere selectiewedstrijden mee van de Felix Accountants Dressuur Cup. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee en dat is me super goed bevallen. Het zijn geweldige wedstrijden om te rijden. Alles is top georganiseerd, de accommodaties zijn heel mooi en er zijn super prijzen om te winnen." Ook de tweede proef schreef Luiten op zijn naam. Dit keer met 73,78%.

A-kaderscores
Het niveau was enorm hoog in Genemuiden, want er waren naast Luiten en Movie Star nog vier combinaties die beloond werden met een A-kaderscore. Plaats twee was voor Annelotte Felix, die met Golden Challenge een zeer fraaie score van 71,54% neerzette. Ze werd gevolgd door Kimberly Pap, die met Pippin's Pride AT 70,73% noteerde. A-kaderlid Romy Verweij werd met Brouwershaven's Nairobi vierde met 70,37%. Plaats vijf was voor de onlangs nieuw gevormde combinatie Floor van der Kuijl en Champ of Daily. Zij behaalden 70,17%.

Andere mooie winnaars
Natuurlijk waren er nog veel meer mooie winnaars afgelopen weekend in de Felix Accountants Dressuur Cup. Senna Evers was met Majos Cannon oppermachtig in het Z1 CDE en won beide proeven. In het M2 DE waren de overwinningen voor Roos Vlaar met Nice to See You en Kimberly Pap met Pippin's Playboy AT. Het M1 CDE kwam op naam van Mirthe Bakker met Sultan en Emma Sloof met Speyksbosch Dickens. Lisanne Kanis won beide proeven in het L2 CDE met Leuns Veld's Yirian. In de L1 DE waren de zeges voor Tessa Rumph met Vierwindstreken Junior en Inge Oelen met Hanzehof's Dylan. In de klasse B DE won Maxime van Dijk twee proeven met Coelenhage's Parco.

Ook de kleinere pony's kwamen aan de start in Genemuiden. In het L1 ABC waren de oranje linten twee keer voor Anique Frans met Mister Sock's. Het B ABC kwam op naam van Ilona van Leussen met Heidepeel's Natalja en Sophie Riezebos met Beukenhof's Petra.

Wedstrijddata
De volgende wedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup 2016 staat gepland op 25 en 26 november 2016 in Staphorst. Op 16 en 17 december 2016 is de laatste wedstrijd in Emmeloord, waarna de spannende finale plaatsvindt op 28 december 2016 in Genemuiden.